Прикажи поруке

Овај одељак вам дозвољава да видите све поруке овог члана. Имајте на уму да можете да видите само поруке из оних области којима имате приступ.


Теме - Ivana

Странице: [1]
1
Vaša iskustva u vezi uspostavljanja prave dijagnoze. / Odredjivanje Cu u urinu i serumu - problemi
« послато: Март 12, 2015, 08:33:25 поподне »
Pozdrav,

Ne znam kakva su vasa iskustva u vezi sa odredjivanjem Cu u 24h urinu i serumu, ali ja nailazim na gomilu problema koji su, iskljucivo, posledica neznanja i neprofesionalnosti. U Medicini rada Klickog centra u Bg su stavili pogresne referentne vrednosti, u Konzilijumu izmerili da imam manje bakra od zdravih ljudi u urinu, iako sam uzimala helatore (?!) Kada sam ulozila reklamaciju, ponovili merenje iz istog uzorka i dobili 3x vecu vrednost, a kada smo taj isti urin odneli u Biomedicu, izmerili 10x vecu vrednost! Ja vise ne znam sta da radim ni kome da se obratim... Radim na tehnoloskom faxu i znam kako funkcionisu ti uredjaji (atomac i icp) i aps.znam i kako se priprema uzorak i kako se meri, i nema sanse da budu toliko razliciti rezultati! Jedino ako neko ne zna da preracuna dobro razblazenja i napravi/pripremi uzorak. Pogotovo sto se meri metal koji se ne moze degradovati sa vremenom. Nama se terapija/doza helatora odredjuje na osnovu izlucivanja urinom, i ispada da mozete ozbiljno da stradate jer neka budala ne zna da racuna i ne radi svoj posao kako treba.

Ivana

2
Imate li pitanja ili nekih nedoumica u vezi sa bolešću ? / Trientin (Syprine) doziranje
« послато: Октобар 04, 2014, 09:36:19 пре подне »
Pozdrav svima,

Da li je iko od vas na trientinu? Trebala bih poceti terapiju sa ovim helatorom sledece nedelje, ali problem je sto su kapsule od 300 mg, a inicijalna doza 150 mg. U apoteci ne zele da "split"-uju kapsule, iako pise da supstanca nije fotosenzitivna i stabilna je pri standardnim uslovima. Da li je neko, mozda, imao iskustva sa smanjivanjem doze, tj. deljenjem kapsula i gde se to moze uraditi?
Hvala!

Ivana 

Странице: [1]